Rólunk


Üdv könyvvadászok!

Ha erre a menüpontra kattintottál, biztosan nem véletlenül történt, tehát kíváncsi vagy, ki ez a két ember, aki veszett tempóban gyártja az oldalra a kritikákat és a cikkeket. Itt, a neten, Levandra (lány) és Sol (fiú) néven ismerhettek minket. Tizenkét éve alkotunk egy párt jóban-rosszban. 

Az oldal ötlete Sol fejéből pattant ki, amikor már sokadik alkalommal ültünk le beszélgetni aktuális olvasmánytémáinkról: de-miért-nem-csinálunk-már-végre-egy-blogot-és-írjuk-le-ott? Levandra pedig megvalósította az ötletet. Éljen a munkamegosztás!

A kritikákról

Ha egy könyv felkeltette az érdeklődésünket és meg tudjuk szerezni, arról mindenféleképpen vélemény fog születni, amint elolvastuk, legyen az új, régi, vagy nagyon régi könyv. Igyekszünk nemcsak a népszerűbb művekből válogatni, és hozni olyan kincseket, amit esetleg nem ismersz, így kedvet csinálunk neked hozzá. 

Elképzelhető, hogy egy-egy könyvről nem fog egyezni a véleményünk: emberek vagyunk, különbözünk. Ezért, ha így is van, kérünk, ez ne váltson ki ellentétet közöttünk, és beszéljünk róla kulturáltan. Elfogadjuk mások érveléseit, szívesen vitatkozunk, amíg tiszteletben tartjuk egymás véleményét! :)

RólunkEmőke - Levandra

A könyvek és az erdők szerelmese, imádja a fantasyt, de a sci-fit érzi legközelebb magához. Kedvencei a poszt-apokaliptikus regények, az utópia, a disztópia, de szeret elgondolkodtató, mindennapi problémákat feldolgozó könyveket is olvasni és róluk beszélni. Néha belefér egy kevés romantika, a klasszikusokat inkább hosszú téli estékre tartogatja, de a mesékre sem mond nemet, mert életben akarja tartani gyermeki énjét is, szerinte ez a hosszú élet titka.

Filmekben már sokkal válogatósabb, vannak fenntartásai, de gyakran előfordul, hogy kellemesen csalódik. Igyekszik nyitott maradni, de sokszor úgy érzi, hogy a filmvilág nem igazán tud újat alkotni. A remake-eket egyenesen utálja, mert minek? Fel kell fedezni a mozi régi kincseit is, hogy messzebbre tudjunk látni. Három szuperhőse van Vasember, Farkas és Loki, ennyiben ki is merül a Marvel filmek felé való vonzalma, a DC Univerzum pedig nem az ő világa. Persze, minden a Star Warsszal kezdődött réges-régen… Itt kell keresni a gyökerét, a filmek, a könyvek, játékok és a fantázia világ, vele együtt az írás iránti szenvedélyének is. Han Solo legyen vele!

Számát sem tudja hányszor kezdett neki Marionak, hány versenyt bukott el NFS-ben, mire megszerezte a győzelmet. Volt néhány játszma Call of Dutty, szinte minden klasszikussal játszott, mire végül leragadt a The Sims 2, majd a The Sims 4 mellett.  A simset a mai napig, minden héten elindítja, de csak úgy mint a World of Warcraftot, amit  minden péntek este vele indítja a hétvégét férjével együtt, kiszakadva a mókuskerékből. Újabban inkább tásrasoznak, szeretnek felfedezi új játékokat, de az első és nagy kedvencük A Mars terraformálása.

Az olvasás mellett számos kreatív hobbival tölti az idejét, ezek körforgásszerűen váltják egymást. Mindig van valamilyen időszaka. Szeret szókirakózni Sollal, és olyan helyeken sétálni, ahol sok-sok virág nyílik. Férjével egyik nagy közös szenvedélyük az erdőjárás, túrázás, új helyek felfedezése.Szilárd - Sol

Már gyerekként inkább otthonülő típus volt, legfőbb társaságát a könyvek jelentették. Sosem volt felületes olvasó, már akkor is kíváncsi volt a történetek mélyebb értelmére. Akkoriban a mesék, mítoszok és legendák vonzották leginkább, felnőtt korára ezeket felváltották a lélektani történetek és a fantasy. Úgy gondolja, akkor lehet valakit a legjobban megérteni, ha megismerjük a történetét. Éppen ezért számára a történet a legfontosabb, legyen szó könyvről, filmről vagy videojátékról. De ha már rááldozza az idejét annak megismerésére, elvárja, hogy mellette a tálalás is jó legyen.

Filmek terén igencsak elvont a stílusa, legkedvesebb alkotásait itthon csak nagyon kevesen ismerik. Szereti az elgondolkodtató történetvezetést, a szürreális ábrázolást, a hatásos képeket és zenét. Akkor jó egy film vagy egy sorozat, ha odaszögezi a képernyőhöz, sokkolja, összetöri, és utána napokig gondolkodhat az eseményeken. Legközelebb itt is a fantasy áll hozzá, noha ezt nem kell szigorúan A Gyűrűk Urára vagy A Trónok Harcára értelmezni, ugyanígy szereti a Hősöket és Az erő krónikáját is.

Lételeme a zene, ami eddigi élete minden szakaszát áthatotta: zenész családban nevelkedett, gyermekkorában tanult zongorázni, gitározni és ütőshangszeren. Minden zenét szívesen meghallgat, sőt, amikor szabadideje megengedi, ő maga is komponál. Kedvencei közé tartozik a progresszív rock, az electro swing, a film- és hangulatzenék, de neoklasszikusokat is éppen olyan szívesen meghallgat, mint a dallamosabb electricet.

Ahogy a zenékben, úgy a videojátékokban is az indie áll legközelebb a szívéhez. Többször végigjátszotta már a Limbot, a The Stanley Parable-t, de szerette a Doki Doki Literature Clubot, az Amnesiát, régi klasszikusok közül a Doom és Commander Keen sorozatokat. Manapság legtöbbször a World of Warcraft világában, vagy éppen a Celeste megmászásával tölti az idejét.

Sol már tíz éve írja közös történetét Levandrával, melynek része ez az oldal is. Szabadidejében szívesen járja az erdőt, a hegyeket feleségével, vagy együtt igyekeznek megvalósítani álmaikat. Hivatását tekintve informatikus, jelen blog kódolása is az ő keze munkáját dícséri.

Oldalinformáció:

Név: Könyvvadászok
Indult: 2016.02.06.
Szerkesztők: Levandra & Sol
Téma: könyvek, írók és ami velük kapcsolatos
Design: Levandra - Könyvvadászok 1.0
Elérhetőség: @

Ahol megtaláltok minket:

  


A legnagyobb vadász a mi Lüszi cicánk :) ♥