Kelly Oram: Csókelvonó kockáknak

2016. október 13., csütörtök
Bakker! Én vagyok Libby Garrett! Vagyis felismertem benne egykori tini énemet. Szó szerint ilyen súlyos személyiség voltam, mindenféle értelemben véve. Még most is. Végre egy könyv, amiben a főhősnő nem tökéletes modellalkat, nem őrjítően szexi, és nem arról kell olvasnom oldalakon keresztül, hogy a főhős pasi mennyire be van gerjedve a tökéletes formáktól! Végre egy hús-vér lányról szól a történet! Ez annyira cicasztikus!

Volt, hogy imádtam Libbyt, volt, hogy kissé az agyamra ment. Kelly Oram néhol túlzásokba vitte Libby nagy dumáját, ami már nem esett bele a vicces kategóriába. De ettől még bírtam, mert igazi lány volt. Szeretem Kelly könyveit, írói stílusát és humorát, és vártam, hogy ez a könyv is hozza majd a megszokottat. Kissé csalódott vagyok. A pörgős humor mintha megkopott volna, nem igazán jött be a LOL-érzés. Egy aranyos történet volt, imádtam, de hiányzott a fűszerezés.

A Szívzűrterápia strébereknek után Adam 12 pontos programját unalmasnak találtam. Csalódást is okozott, hogy Avery 7 lépéses kísérletének a mintájára íródott ez a történet is. Kicsit túl volt magyarázva, kicsit túl volt bonyolítva, épp csak egy hajszálnyival. Libby és Adam párbeszédeinél volt nagyon érezhető, mennyire erőlteti ezt a 12 pontot Kelly. Nálam nem túl sok vizet zavart, nem volt eléggé megmagyarázva a program és annak lépései. Elsiklottunk felette. Éppen ezért el is lehetett volna hagyni.

Kép: Levandra

Ez a történet nekem egy tipikus Disney-filmes sztori volt.  Kicsit sok volt benne a tündérkeresztanyás vonal, amivel eltávolodtunk a valóságtól, és ilyenkor a karakterek is halványodtak a szememben. Fájlaltam, hogy Owen ugyanazon az úton ment végig, mint Aiden. Ehhez nem ragaszkodtam volna annyira. Egyébként zseniálisak a karakterek és éppen ez az, amit Kelly Oramnél annyira szeretek. Ahány történet, annyi karakter. Minden főhőse más, tökéletesen felépített személyiség.

Szerettem Libby botlásait, hibáit, tévedéseit. Tetszett, hogy nem volt ránk erőltetve, hogy mekkora egy nagyszerű jelenség és hálás lehet bárki, akivel csak szóba áll. Hálás vagyok Adam karakteréért, Kelly arra tanít vele, hogy nemcsak a gazdag és népszerű srácoknak van helyük ebben a világban, hanem egy gimiből kimaradt presszós is lehet értékes része a társadalmunknak. Sőt! Sokszor sokkal több rejlik benne, mint azt bárki gondolná.

A lezárást egy kicsit soknak éreztem, az említett tündérmeserészek miatt, és ezért nem tudtam befogadni. Ám azoktól az apróságoktól eltekintve, amik számomra picit gyengítik a könyvet, ez egy imádni való sztori, amit imádtam is. Ha tini lennék menne rá az öt csillag. 

"Néha az a legnehezebb egy szülőnek, hogy tudja, hagyni kell a gyerekét hibázni."

Értékelés:

Koncepció: 4/5
Sztori: 4/5
Karakterek:5/5
Leírás: 5/5
Írói stílus: 5/5

Ajánlom: 4/5


Erőssége: Kelly Oram fantasztikus karakterábrázolása.

Újraolvasnám: IGEN

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése