Vivien Holloway: Tolvajbecsület

2016. július 19., kedd
Kedvenc könyves családoméknál továbbra is zajlik az élet. Zajlik, pezseg, egy biztos: valami mindig történik, egy percig sem lehet unatkozni mellettük. Új szereplő bukkan fel a múltból Tony személyében, hogy felkavarja még jobban a történéseket. Egy újabb szál és kapkodod a fejed. Egy kis betekintés a múltba és azt hiszed, máris mindent tudsz és értesz, de a részletek egyelőre még a homályban várnak arra, hogy a felszínre kerüljenek. 

Vivien Holloway felcsigázza az érdeklődésedet, és mohón tapadsz a lapokra attól félve, hogy szemed megugrik a sorokon és véletlenül lemaradsz valami fontos infóról. De nem ilyen egyszerű ez, mert a szerző szándékosan játszik az idegrendszereddel, kóstolgatja az olvasóját, elpötyögtet egy körömnyi információmorzsát, kapsz utána, mert azt hiszed, ezzel helyére kerül az utolsó puzzle is. De nem! Szerintem ezt a könyvet csakis egy doboz nyugtatóval kellene forgalomba bocsátani! Már csak azért is, mert a kötet végére euforikus állapotba kerülve máris nyúlnál a folytatásért, de ugye nincs elérhető távolságban, te pedig tövig rágtad a körmeidet, hogy most mi a franc van?

De tényleg! Most mi is a helyzet Tonyval és a zenedobozzal? Miért? Hogyan? Minek? Húúú! Winie, remélem, megkapja a magáét ez a pasi, mert speciel az én tenyerem nagyon viszket! Ha már szóba került Winie! Azt hittem, fergeteges humorát és lököttségét kedvelem a legjobban, de rá kellett jönnöm, hogy éppen azért szeretem, mert bár minden adottsága megvan hozzá, Vivien mégsem csinált belőle szupernőt. Hibái vannak és tévedései, ahogy minden hús-vér embernek, éppen ezért érzed azt, hogy ez a lány a könyvben akár életre is kelhet. Életre is kel. Ugyanez a helyzet Willel is. Imádom pimaszságát, de valahol mindig azt várom, hogy erre valamikor súlyosan rá fog fizetni. Imádok minden egyes karaktert, éljenek a Langtonok jó sokáig és ne csak a tervezett részekig!

Azt kívánom, hogy ez a megálmodott világ sose szürküljön el! A Langton-ház, a kikötő, a hajók és a furábbnál furább karakterek, akik csak egy villanásnyi szerepet kaptak a történetben, de mégis elevenek. Bárcsak Langton lennék! Vagy egy egyszerű kikötői patkány!


Sol könyves zenéje a sorozathoz

Értékelés:

Koncepció: 5/5
Sztori: 5/5
Karakterek: 5/5
Leírás: 5/5
Írói stílus: 5/5

Ajánlom: 5/5

Félcsillag csak a zenedoboz miatt.

Erőssége: MINDEN! - Na jó... szorítkozzunk azért tényekre is. Imádtam a Langton család által felállított szabályokat.

Újraolvasnám: IGEN

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése