Vivien Holloway: Mesterkulcs

2016. július 12., kedd
Szóval így kell könnyedén, gördülékenyen, fölösleges sallangok nélkül ábrázolni egy megálmodott világot! Annyira egyszerű, annyira érthető, nincs túl bonyolítva és még csak jegyzeteket sem kell írni róla, lekövethető, érthető és élvezhető. Winie karaktere szépen bontakozik ki, ahogy halad előre a történet, imádnivaló a maga tökéletlenségével. A családot fokozatosan ismerjük meg, Vivien Holloway nem zúdítja egyből a nyakunkba a Langtonok bonyolult családfáját. Minden karakter letisztult, élő és szerethető. Éppen annyit kapunk belőlük, amennyi szükséges az egyes jelenetek erejéig. 

Gyerekkoromban én is sokat álmodoztam róla, hogy az egész családommal együtt, egyetlen bérházban lakunk, csak mi bőven elfértünk volna egy háromemeletes ház egyetlen lépcsőházába. A Langton család megismerésével felelevenedtek ezek a képzelgések, jó volt látni, ahogy a könyvben megvalósult ez a vágyam. Nem tudnám megmondani, hogy mi volt a kedvencem, a világ, a történet, a család vagy a ház. Nem lehet szétbontani, mert tökéletes egészet alkotnak, és így jó, ahogy van! Belekötni sem tudok semmibe. Imádtam, egy élvezet volt olvasni, különleges és felejthetetlen élmény! Szeretem Vivien világát, valami egészen újat tudott adni nekem, ami miatt kedvencemmé vált a sorozat.

Sose hittem volna, hogy ezt mondom, de a Langtonok a kedvenc tolvajaim. Úgy egyáltalán, az egyetlen tolvaj család, ami a szívembe lopta magát. William pedig az egyetlen úri fiú, akit el tudok fogadni ebben a közegben. Piszkosul piszkálja a fantáziámat a tízemeletnyi Langton. Olyan szívesen bekukucskálnék az ajtók mögé és kilesném, hogyan zajlik az életük, amikor éppen nincsenek a színen.

Oldalakat tudnék áradozni az írói stílusról és a humorról, annyira együtt van minden. De igazából úgy érzem, ezt a könyvet, ezt a történetet nem írták. Még csak nem is álmodták. Ezt a történetet, ezt a világot megteremtették.

Megszállott steampunk-rajongóként, magasra tettem a mércét, és nem kellett csalódnom. Tökéletes. Már veszem is a kezembe a folytatást! :)


Sol könyves zenéje a sorozathoz

Értékelés:

Koncepció: 5/5
Sztori: 5/5
Karakterek: 5/5
Leírás: 5/5
Írói stílus: 5/5

Ajánlom: 5/5


Erőssége: MINDEN!

Újraolvasnám: IGEN

"Mikor egy mítosz hirtelen kézzelfoghatóvá válik, elgondolkozol rajta, hogy biztosan jó lesz-e neked, ha megérinted."


Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése