Jenna Black: Varázsütés

2016. április 28., csütörtök
Dana tovább éli mindennapjait, bezárva kicsiny lakásában a föld alatt, testőrével együtt, és edzőjével, mert önvédelemre van szüksége, a nála amúgy is sokkal-sokkal-sokkal erősebb ellenfeleivel szemben. Szerintem értelmetlen próbálkozás, de kell egy kis izgalom, egy kis újdonság az esetlegesen feltámadt szexuális fantáziálgatás lanyhulására. Nos, itt ez az edzőpartner, akivel összegabalyodhatnak a karok és a lábak a földön fetrengés közben. Körülbelül ennyit szolgálnak ezek a jelenetek. Ha ettől valakinek beindul a fantáziája, áldásom rá!

Mi a fő problémám? Itt ez a 16 éves lány, akinek alaposan a szájába rágták, mekkora veszélyben van az élete, akit többször elraboltak, ismeri a politikai helyzetet és a két tábor közötti harcot...stb. Ennek ellenére képes megszökni biztonságos rejtekéből, nem törődve semmivel, sem a testi épségével, sem a bonyodalommal, amit okoz, sem senki mással. Basszus, annyira ostoba, hogy már fáj! Megismeri a Rémkirályt, aki vadászik rá, megtudjuk, hogy miért, és a józan ész azt diktálja, hogy ki sem merjem tenni a lábam azon az ajtón, mert az életemmel játszom! Dana pedig valami fantasztikusan logikus lépésként kísérő nélkül flangál az alagútban és Avalonban. Hála az önvédelmi leckéknek, ártani úgysem tud senkinek, mert aki tündéből van, az úgyis erősebb, szóval olyan jól összeállnak a dolgok, hogy nincs is több kérdésem.

A Rémkirály karaktere és mitológiája nagyon tetszett, az is, ahogy követőit és őt magát áthelyezték ebbe a mai modern korba egy motoros banda képében. A nevük is nagyon jó: Vad Hajtás.

A karakterekkel kapcsolatban az a furcsa tény állt fel, hogy a mellékszereplők kidolgozottabbak és elfogadhatóbbak, esetleg szerethetőbbek, mint maga a főhős. Dana nem túl meggyőző és néha tényleg az idiotizmus határát súrolja, abszolút "logikus" gondolkodásmódjával. Na, így kell megalkotni rosszul egy karaktert! Vele kicsit olyan érzésem van, mint Cassandra Clare Clary-jével. A tünde pasik továbbra is szexik, de erre még mindig nem találtam semmi bizonyítékot. Jenna Black ezt mondja, ezért így is van. Természetesen minden őrületesen szexi tünde pasi hajt Danára, és erre sincs semmiféle meggyőző magyarázat, hogy mitől olyan fantasztikus ez a lány. Elhisszük, mert Jenna Black ezt mondja.

Megjegyzés: Egészen megkedveltem a Rémkirályt, ez csak azért fura, mert Danát változatlanul utálom. Valaki szólna Jenna Blacknek, hogy téves elképzelései vannak a karakterformálásról?

Értékelés:

Koncepció: 3/5
Sztori: 3/5
Karakterek: 3/5
Leírás: 4/5
Írói stílus: 3/5

Ajánlom: 3/5

Erőssége: A Rémkirály karaktere egy kis színt visz a regénybe, talán az egyetlen pozitívum, ami miatt érdemes volt elolvasni a könyvet.

Újraolvasnám: NEM

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése