Jenna Black: Káprázat

2016. április 24., vasárnap
Mekkora teher lehet egy alkoholista anyával együtt élni? Nagyon is meg tudom érteni a mi Danánkat, amiért úgy dönt, hogy lelép otthonról és inkább apucival kíván tovább élni. Na és ennél a pontnál le is lépünk a realitás talajáról, és a történet úgy-ahogy felépített háttere egy csapásra összeomlik. Ha azt gondoltad, hogy ez a mese arról szól, hogyan kezd normális hétköznapi életet Dana az apja mellett, hát tévedsz! Némi igazságmorzsa azért van benne, új élet az apa mellett, de csöppet sem normális és hétköznapi.

Történetünk szokványos young adult-ból vált urban fantasybe. Avalonban találjuk magunkat, a tündérek városában, ahol az emberekkel együtt élik életüket. Dana megérkezése pillanatában máris veszélybe kerül, nagynénje elrabolja, hogy a saját céljaira használhassa fel. Kiderül, hogy apja magasr angú tündér, és ő, mint a lánya, éppen kapóra jön a jelenlegi zavaros politikai helyzetben, mint zsarolás tárgya. Az alkoholista anyával rendelkező szürke kisegérkénkről kiderül, hogy nem is olyan hétköznapi.

Ó, ne már! Egy újabb tizenhat éves leányzó, aki különleges képességekkel bír!

A változatosság kedvéért jó párszor még elrabolják, bezárva tartják, ahonnan igyekszik megszökni. Fejjel rohan a falnak és semmiféle logika nem fedezhető fel gondolkodásában. A kedvencem az volt, hogy minden szembejövő tündér férfitől elalélt, mert olyan csodálatosan néztek ki.

A fogva tartásokkal kapcsolatban elgondolkodtam Jenna Black szexuális abnormailtásáról. Miféle vágyakat kívánt kiélni története írása közben? Csak megemlítsem egy szekér szénában egy tök idegen tündér pasi karjai között szenvedő Danát, vagy a földalatti folyosórendszer egyik kis eldugott lakásában elzárt testőrtől körülvett Danát? Hmmm...

Dana felfedezi Avalont, barátokat és ellenségeket szerez, többször kerül veszélybe az élete, de mindig megmenekül, titkok után nyomoz és közben kiderül, hogy annál is különlegesebb, mint azt első pillanatban hitte.

De ne csak a rosszról beszéljek.

Tetszett, ahogy elképzelte Avalont az írónő, ahogy az Avalonon túli tündér világ is. A viszályok a két párt között némi izgalmat is loptak a sztoriba.

Ezzel a koncepcióval lehetett volna egy közepesnél jobb könyvet is írni. Kár, hogy egyes írók a történeteikben próbálják kiélni szexuális frusztrációjukat.

Értékelés:

Koncepció: 4/5
Sztori: 3/5
Karakterek: 3/5
Leírás: 4/5
Írói stílus: 3/5

Ajánlom: 3/5

Erőssége: A mitológia és a világ felépítése, a környezet leírása.

Újraolvasnám: NEM

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése