Kelly Oram: Cinder és Ella

2016. március 6., vasárnap


Szinte alig hiszem el, hogy levett a lábamról ez a könyv! Még mindig csak pislogok a meglepetéstől. Ó, azok az előítéletek! Hát már megint egy csöpögős tinirománccal próbálkozom? Mintha nem fogadtam volna meg századszor is, hogy nem lesz több ilyen. És mégis. Ez a könyv pedig rácáfolt minden épkézláb érvemre, amit felsorakoztattam ellene.

Most pedig itt ülök és meg kellene írnom a kritikát, és fogalmam sincs, mit mondjak róla...

Rögtön az első tíz oldalon egy erős érzelmi hullámvasútra ültetett a szerző. Alighogy elkezdtem olvasni a könyvet, a szám mosolyra húzódott. Micsoda egy életvidám lány ez az Ella, hogy szeret élni, és mennyire szereti a könyveket, és milyen szerethető! Alig pár sor után megkedveltem. Aztán puff! A következő oldaltól már a könnyeimet törölgettem, a tragédia villámcsapásként hasította a könyv oldalait.

Beszéljünk a szerelemről? Annyira hollywoodi, annyira sablonos... DE! Ez az írónő még ebből a kliséből is valami csodálatosat hozott ki, annyira természetesre sikeredett, hogy bekajáltam. Még én is, aki mindig csúfondárosan beszél az ilyen romantikus szálról. Cinder és Ella a legaranyosabb szerelmes pár, akivel az utóbbi időben találkoztam könyvek lapjain. Őszinte érzések, még a háttérben meglapuló titkok ellenére is. Vonzódásuk egymáshoz annyira tiszta és ártatlan, hogy úgy érzed, ezek után a könyv végére, ha nem hozza őket össze Kelly Oram, zaklató levelekkel fogod bombázni a tévedéséért.

Nem is emlékszem, mikor olvastam végig egyhuzamban egy könyvet, egyetlen nap alatt. Félreraktam mindent és csak ez a történet létezett. Az írónő stílusa fantasztikus, és ráadásul a kellő helyeken humoros is. A karakterábrázolás tökéletes, a sztori fájdalmasan szép, a koncepció sablon, de a maximumnál is többet hozott ki belőle. Csodaszép tündérmese egy átlagos blogger lányról és egy filmsztárról.

Kép: Levandra

Álmodozni ér! Olvassátok, lányok! És írjatok, nektek mennyire jött be?

Értékelés:

Koncepció: 3/5
Karakterek: 5/5
Sztori: 5/5
Leírások: 4/5
Írói stílus: 5/5

Ajánlom: 4/5

Erőssége: Az érzelmi vasút és Ella példaértékű ereje, ahogy feláll a tragédia után.

Újraolvasnám: IGEN

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése